Back to top

DONGNAM STREET

Reshape Streets, Reconnect Communities

PROJECT INTRO

DONGNAM STREET

Located in Gangdong district of Seoul’s east, Dongnam Street was used for temporary public facillities like recycle center, bike repair shop, and parking. The project seeks to bring new energy, activity and amenity to this unique urban block on the street. Through interdsciplinary design process, we tried to create the distinctive urban character of the street life. Dongnam Street as a key connecting catalyst, strengthen social connections to local community.

 

공공시설이 무질서한 형태로 활용되고 있던 동남로 활성화를 위한 프로젝트이다. 친환경적인 프로그램 중심의 기존 시설을 바탕으로 긍정적인 이미지를 극대화할 수 있는 방향으로 브랜딩 디자인을 접근하였다. 도시미관을 저해하고 있는 가로경관을 그린 중심의 디자인을 통해 연속적인 녹지공간을 가로에서 보여지도록 하였으며, 모듈형 창고 디자인을 통해 새로운 프로그램을 유연하게 수용할수 있는 공간을 조성하여 주민들을 위한 커뮤니티공간의 기능을 극대화하고자 하였다.

PROJECT

DONGNAM STREET

YEAR

2018

TYPE

Commission

CLIENT

Gangdong-Gu

LOCATION

Seoul, South Korea

STATUS

Completed

SERVICES

Architecture Branding Environmental Graphic

“The project seeks to bring new energy, activity and amenity to this unique urban block on the street.”